Currículum

Neix el 20 de març de 1956 a Bellcaire d’ Urgell ( Lleida ). El 1979 obté el títol de Llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat d’Orgànica per la Universitat de Barcelona .Professor a l’Institut Molí de la Vila de Capellades on ha exercit entre altres el càrrec de directorÉs coordinador i autor de llibres de text de Química de l’Editorial Mc Graw Gill per a alumnes de batxillerat. El 2003 comença a col·laborar amb l’equip d’investigació del Bullitaller , estructurant el que va ser el departament científic del Bulli. El 2004 es fa responsable del Departament de recerca científic – gastronòmica de la Fundació Alícia fins al 2012. El 2006 surt el llibre “Lèxic científic-gastronòmic” Editorial Planeta, del qual es coautor amb l’Albert y Ferran Adrià, traduït ja a 5 idiomas. Ha estat membre de la junta de l’ACCA (Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació).

Comissari de l’exposició Materia Condensada. Cuinar ciència (Arts Santa Mònica Barcelona 7 juliol-8 desembre 2010).Ha col·laborat amb la revista “Investigación y ciencia”

Col·laborador del curs ” Science and cooking ” a Harvard des del 2010.

Ha coordinat la Unitat UB – Bullipèdia de la Universitat de Barcelona i de la UERCC (Unitat Educativa i de Recerca Ciència i Cuina) de la Universitat de Barcelona. Autor amb Victoria Pons del curs “Alimentación y dietètica para una vuelta al mundo de vela” https://www.coursera.org/learn/alimentacion-vuelta-al-mundo

Ha publicat el 2016 “La cuina del futur” com un projecte del Campus de la Alimentació de la Universitat de Barcelona. I actualment col·labora amb Gastrocultura Mediterrània, Be better my Friend i Gastro Ventures per desenvolupar projectes de recerca gastronòmica i de caire social. President de Science and Cooking World Congress Barcelona.